söndag 15 april 2012

SEGA FUDGESNITTAR MED LAKRITSKOLA

Vilken tur att vi slagit vad 1000:- annars hade jag börjat om med godis IDAG........
Men det finns ju genvägar. Vi får äta kakor och det går stoppa godis i kakan och det
blir succé... FUSK.... näe vi får äta kakor och det går inte jämföra med att få bara äta godis.
Med hjälp av KICK ska vi göra världens godaste småkaka.

Receptet är hämtat från Elin vinnare i tidningen Norran, pris för att
ha bakat landets godaste småkaka. 
JAG HÅLLER MED.......
Elins sega fudgesnittar med lakritskola 
30–35 stycken
150 g rumsvarmt smör
¾ dl strösocker
1 dl mörkt muscovadosocker
knappt 1 dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
4–5 st mjuka lakritskolor (80–100 g) av typen Kicks, grovhackade 
(mängden avgörs av hur mycket lakritssmak man önskar)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör det mjuka smöret, strösocker och muscovadosocker till en slät 
kräm i matberedare eller med elvisp.
3. Tillsätt sirapen och blanda noga.
4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker i en separat skål 
och tillsätt detta. Kör till en jämn och slät smet.
5. Rör sist ner de grovhackade lakritskolorna för hand.
6. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma 4 knubbiga längder. 
Använd lite mjöl vid utbakningen så fastnar inte degen. 
Den är rätt mjuk i konsistensen.
7. Lägg längderna på bakplåt med bakpapper på, två stycken på varje plåt. 
De behöver inte plattas till utan flyter ut i ugnen.
8. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15–18 minuter.  (15 minuter räcker)
Skär längderna i sneda snittar medan de ännu är lite varma.

Detta blir perfekt till Juntan som jag har på onsdag........om de finns kvar några????

På fm hade jag ett roligt fotouppdrag och sen har jag tillbringat dagen
med alla hushållssysslor.....det var en hel del att ta igen när man vart
ledig och bortrest i en vecka.
Men jag tog mig en kort pause med kaffe, kaka och en tidning.
Börjar ladda inför bröllopssäsongen......

Vi ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar