Recept på Brödet
83 g grovt rågmjöl
109 g hela linfrön
62 g solrosfrön
33 g vetekli
27 g salt
Blanda alla dessa ingredienser med 400g kokande
vatten & låt stå framme över natten.
Dag 2
25 g jäst
300 g kallt vatten (Rör ner detta i skållningen)
15 g salt
690 g vetemjöl Special
Tillsätt mjölet och kör maskinen på låg hastighet
i 10 minuter. Tillsätt saltet och kör ytterligare 7 min.
Låt degen vila under lock i 3 timmar i rumstemperatur.
Slå upp degen, platta till (Hantera Degen Varsamt)
& rulla ihop till "rulltårta", Vik i ändarna & lägg i formar
med skarven nedåt.
Lägg över duk och låt jäsa 1 timme.
Grädda drygt 40 minuter (Långt ned i ugnen, brödets temp
Skall Vara 96 grader) i225 grader. Låt kallna under duk.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar