fredag 30 april 2010

VALBORGSMÄSSOAFTON 2010

Ja då har det gott ett år sen sist. Precis som i fjol ska vi
tillbringa den med GÄNGET!
Precis som i fjol ska vi vara i Bodbysund & det känns hur kul
som helst. Det är så himla bra där med eld, kör skattjakt för barnen
och sen på kvällen kan man ta in på Holmqvist hotell HELT gratis.

Det blir GRILLNING i kväll & jag fick ansvaret för sås & bröd.
Eftersom jag gillar att baka bröd blev det perfekt.
Receptet har jag tagit ur en jättebra bok som heter;

RIDDARBAGERIETS BRÖD

Jag valde att göra ett ljust bröd;















Ett bröd som är både gott att ROSTA men även äta det med
smör, eftersom det innehåller OST.

Ingredienser;

360g  vatten
30g jäst
100g surdeg av vete
60g smör
600g vetemjöl special
50g durumvetemjöl
15g sesamolja
16g salt
100g ost i kuber (använde västgöta kloster)
50g rostade sesamfrön (jag hade inga så jag tog vallmofrön)

Gör så här;
1.Blanda samtliga ingredienser förutom saltet, osten
och sesamfröna.

2.Kör degen på mellanväxeln i 6 minuter/
knåda den i 10 minuter.

3.Tillsätt saltet
4.Kör degen på mellanväxeln i ytterligare 4 minuter
knåda i 7 minuter.

5.Tillsätt osten & sesamfröna.

6.Kör degblandaren i ytterligare 30 sek/knåda 1 minut.
7.Låt degen vila i 20 minuter.
8.Dela degen i två delar & runddriv dem.
9.Låt delarna vila i 5 minuter.

10.Vik ihop delarna till limpor och lägg dem i oljade avlånga
formar.

11.Pensla limporna med ägg & strö över sesamfrön.
12.Låt limporna jäsa i 45-60 minuter
13.Sätt ugnen på 250 grader
14Skär fyra sneda snitt på varje limpa
15.Sätt in dem i ugnen, spraya in vatten & sänk
temperaturen till 220grader.
16.Efter cirka 30 minuter är de färdiga. (brödets temp bör vara 96 grader)

Lycka till!

Jag önskar alla en TREVLIG VALBORG!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...