Är du en som också älskar mjukt bröd till frukost?
Jag är i alla fall en av dem.
Är du en av dom som vill minska på socker/kolhydrat intaget?
Jag är en av dem....
Oavsett vilket så tänkte jag att det kunde vara bra att till vardags
äta ett LCHF bröd.
IDA`S LCHF BRÖD
|
Detta behöver du till en limpa
3dl linfrön 1dl sesamfrö 0,75dl hasselnötter 0,75dl mandel 2 msk psyllium (finns bland andra fröer) 2 tsk bakpulver ev. 1,5 msk brödkryddor jag kommer att utesluta brödkryddorna och ta en nypa salt i stället. |
|
Mixa allt i matberedaren tills det blir ett mjöl. Jag mixade allt utom några bitar som fick hänga med ändå. |
|
Blanda sedan ihop; 50 g smällt smör 1 dl creme fraiche 250 g keso 6ägg |
|
Blanda ihop allting och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda 70-80 minuter i 175grader i nedre delen av ugnen. Jag gräddade mitt bröd i 80 minuter och den blev perfekt.
När brödet är färdiggräddat låt det kallna på galler. OBS! Ät inte brödet medan det är varmt, det ska vara kallt.
Brödet går bra att frysa och du kan förvara ditt bröd i kylen några dagar.
Lycka till! |
Och det är glutenfritt!! ;)
SvaraRadera