onsdag 17 februari 2010

MIDDAGSTIPS!
Vad ska vi äta till middag?
Den dagliga Frågan i vårt hem. Här om dagen blev jag sugen
köttfärspiroger. Typ 9 år sedan jag åt det, eftersom T aldrig
hade smakat det förut. Googlade & Hittade Ett recept.



Jag hade "tur" att Få hjälp i köket av lilla H.
Efter en stund tröttnade hon & jag fick jobba ifred med
Lite mindre Kladd och lite effektivare.

De blev riktigt goda & perfekt Att ha i frysen.
Kanske Att just du blev sugen här nedan kommer receptet.

Piroger med köttfärsfyllning, 16 piroger

Deg:

150 gram margarin
3 dl mjölk
1 paket jäst
1 tsk salt
2 ägg
Drygt 1 liter vetemjöl


Fyllning:

400 gram nötfärs
1 vitlöksklyfta
3 morötter
2-3 gula lökar
1 dl tomatpuré
2 msk soja
Margarin / matolja
Salt
Svartpeppar

Pensling:

Ägg
Mjölk



Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och låt det hela bli fingervarmt (37 grader).
Smula ner jästen och Rör ut den. Tillsätt salt, ägg och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
 Låt degen jäsa Medan du gör fyllningen.

Skala och hacka löken. Skala morötterna och riv de på rivjärn. Smält margarinet / matoljan i en Stekpanna och fräs löken och mörötterna mjuka. Tillsätt köttfärsen och hackade vitlöksklyftan den. Krydda med salt, peppar, tomatpuré och soja. Låt fyllningen svalna.

Arbeta degen smidig. Dela degen i 16 delar. Kavla ut Varje del till en tunn rund platta.
Lägg Några matskedar fyllning på den ena sidan av Varje platta. Vik över den Andra Sidan och tryck ihop kanterna med en gaffel. Låt pirogerna jäsa på en bakplåtspapperklädd plåt i 15 minuter.
Pensla pirogerna med en blandning av ägg och mjölk.
Grädda pirogerna i mitten av ugnen, på 225 grader i 10-15 minuter.

Vill du har fler tips på köttfärsrätter eller annat gått kan du

Gå in här;Köttfärsrecept

Lycka till!


































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...